Kerst in Londen

Kerst in Londen; handige tips voor jouw citytrip

Zin om al helemaal in kerststemming te komen? Wat dacht je van kerst in Londen?! In de Britse stad hangt vanaf eind november tot begin januari een mega gezellige kerstsfeer. Met wie vier jij dit jaar kerst in Londen?

Kerst in Londen: waar moet je zijn?

Londen staat al bekend als shopstad, maar in december is het een paradijs voor christmas- en shopaholics. De vele etalages van de winkels worden omgetoverd tot een sfeervol geheel, het lijkt bijna een wedstrijd welke winkel hun etalage het mooiste kan inkleden. Zeker de etalage van Harrods is elk jaar de moeite. Niet voor niets dat er dagelijks zo’n 35.000 (!) klanten de kerstafdeling van dit grote warenhuis komen bewonderen.

Ook de straten zijn mega gezellig tijdens de kerstperiode. Fonkelende lichtjes, mooie versieringen en een overvloed aan kerstmuziek. In welke straten je moet zijn tijdens kerst in Londen? Regent Street met haar prachtige engeltjesverlichting, Oxford Street (de grootste winkelstraat van Londen) en Carnaby Street met haar overdadige en kleurrijke versieringen. Ook de immense kerstboom op Trafalgar Square – die ieder jaar cadeau wordt gedaan door Noorwegen als dank voor de steun tijdens de Tweede Wereldoorlog – is de moeite waard.

Daarnaast is de overdekte markthal Covent Garden, waar je superveel gezellige kraampjes, lichtjes en versieringen vindt, een aanrader. En oh, sla ook Bond Street, Piccadilly Circus en Camden zeker niet over.

Kerst in Londen, Regent Street

Rijd door de mooiste straten van Londen tijdens een bustour met open dak. Je ziet de twinkelende lichtjes en rijkelijk versierde etalages vanuit de bus. Zo heb je direct een goed beeld van kerst in Londen.

Kerst in Londen: de leukste kerstmarkten

Waar Duitsland bekend staat om de nostalgische kerstmarkten, vind je in Londen vooral veel magische etalages. Toch zou ook kerst in Londen niet compleet zijn zonder kerstmarkten. De grootste kerstmarkt van Londen is zonder twijfel Winter Wonderland in Hyde Park.

Winter Wonderland is een bonte kerstmarkt met meer dan 200 kraampjes, attracties, shows, foodtrucks en een schaatsbaan. ’s Ochtends is deze kerstmarkt ideaal voor families. Het is er dan nog niet heel druk en je hebt er o.a. een circus, kerstman en kermis speciaal voor kinderen. ’s Avonds gaan alle lichtjes aan en vloeit het bier en de glühwein rijkelijk. Ook bijzonder zijn de ijssculpturen in Magical Ice Kindgdom.

Je kan Winter Wonderland bezoeken van eind november tot begin januari (kijk voor de exacte data op de website) van 10.00 tot 22.00 uur. Op de website kan je tickets kopen voor een bepaald tijdslot. Deze variëren in prijs van ca. £ 0,- tot £ 7,50,-.

Kerst in Londen, Winter Wonderland

Behalve in Hyde Park, vind je tijdens kerst in Londen nog meer kerstmarkten:

  • Aan de voet van het enorme reuzenrad London Eye staat bijvoorbeeld al vanaf half november een kerstmarkt.
  • Ook de kerstmarkt Southbank Centre Winter Festival (aan de Theems) is een aanrader. Je vindt er veel typisch Duitse kraampjes, allerlei shows en unieke kunst. Handig; deze kerstmarkt staat er al vanaf eind oktober.
  • Bij de Tower Bridge vind je een kerstmarkt met vooral handgemaakte spulletjes.
  • Bij de kerstmarkt op Leicester Square vind je gezellige kraampjes en regelmatig toffe activiteiten en optredens.

Schaatsen tijdens kerst in Londen

Tijdens kerst in Londen kan je op verschillende locaties in de stad schaatsen; het ultieme wintergevoel. Onze tip; reserveer je ticket en tijdslot al op voorhand.

  • Bind bijvoorbeeld de schaatsen onder bij Ice Rink Canary Wharf aan Canada Square Park. Je schaatst er tussen de Londenaren en vindt rond de schaatsbaan nog tal van eet- en drinkmogelijkheden. Leuk; de schaatsbaan is overdekt met een doorzichtig dak. Zo kan je ook bij slecht weer schaatsen in Londen.
  • Nog een populaire schaatsbaan is die bij het neo-klassieke Somerset House. Hier geniet je niet alleen van schaatspret, maar ook van typische après-ski drankjes en jazz muziek met een kersttintje.
  • De meest romantische schaats-spot tijdens kerst in Londen? Als je ’t ons vraagt: Kew Gardens, een schaatsbaan in de Koninklijke botanische tuinen.
  • En dan heb je natuurlijk nog de eerder genoemde schaatsbaan in Winter Wonderland.

Kerst in Londen, schaatsen

Waar verblijven tijdens kerst in Londen?

Kerst in Londen is verspreid over de hele stad en verschillende wijken. Als je veel wil zien maak je waarschijnlijk gebruik van het openbaar vervoer. We hebben enkele toffe hoteltips voor je verzameld:

  • Lancaster Gate Hotel ligt aan de rand van Hyde Park en is dus een goeie uitvalsbasis om Winter Wonderland te bezoeken. Het hotel beschikt over comfortabele kamers en biedt (naar wens) een ontbijtbuffet.
  • Het luxueuze Hotel Indigo London – 1 Leicester Square ligt aan Leicester Square en op wandelafstand van o.a. Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Covent Garden, Bond Street, Southbank en Oxford Street. Dé ideale locatie voor een citytrip naar Londen met kerst.
  • Het wordt ongetwijfeld een fijne kerst in Londen als je verblijft in Riu Plaza London Victoria. Dit luxehotel ligt in de wijk Westminster en op wandelafstand van Buckingham Palace. Je kan rekenen op mooie (familie)kamers en suites en een uitgebreid ontbijtbuffet. Extra punten voor de fitnessruimte en het à la carte restaurant.

Kerst in Londen: praktische tips

Heb jij nu zin om kerst in Londen te vieren? We hebben nog een paar praktische tips voor jouw citytrip:

  • Wanneer begint kerst in Londen? Vanaf begin november komt de stad langzaamaan in kerstsferen en openen de kerstmarkten hun deuren. We raden je aan om altijd op de website van de kerstmarkt die je wilt bezoeken te kijken naar de actuele openingstijden.
  • Op 25 december (eerste kerstdag) zijn alle winkels, musea en de meeste kerstmarkten en restaurants gesloten.
  • Op tweede kerstdag is het Boxing Day; de dag dat de grote uitverkoop begint in alle winkels en warenhuizen. Solden-shoppen maakt kerst in Londen nog leuker toch?!
  • Kerst in Londen duurt meestal tot de eerste week van januari.

Met wie wil jij kerst in Londen vieren? Ben jij al in Londen geweest tijdens de kerstperiode, dan horen we graag jouw persoonlijke tips.

Fotografie: Bikeworldtravel | Shutterstock.com, Cedric Weber | Shutterstock.com
 

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *